21.03.2019
SU GÜNÜNDE, KİMSEYİ GERİDE BIRAKMAYALIM!

Her yıl 22 Martta kutlanan Dünya Su Gününün bu yılki teması "Kimseyi Geride Bırakmadan". "Kimseyi Geride Bırakmadan" teması ile sağlıklı suya sahip olmayan insanların neden görmezden gelindiğinin nedenlerini ele alarak su kriziyle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

 12.03.2019
Hava Kirliliği 2018 Raporu

Hava Kirliliği 2018 Raporu 12.03.2019 Tarihinde Gerçekleştirilen Basın Toplantısı Ile Paylaşıldı!

 14.04.2017
BOZOĞLU, REC TÜRKİYE KSSP’YE EĞİTMEN OLARAK KATILDI

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, REC Türkiye tarafından düzenlenen Kurumsal Sürdürülebilirlik Sertifika Programında (KSSP), AB Çevre Politikaları genel çerçevesini çizdi ve Türkiye`nin yapması gerekenleri değerlendirdi.

 11.04.2017
KOMİSYON KURALIM

Binanın çevreye zarar vermeden yıkılabilmesi için tarafsız bir komisyon kurmak istediklerini belirten Baran Bozoğlu, Büyükşehir’e de komisyona katılma çağrısında bulundu.

 11.04.2017
ASBEST SORUNU YOK ŞEFFAFLIK SORUNU VAR

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara Şubenin düzenlediği asbest konulu panelde, asbestin değil şeffaflık olmamasının sorun olduğunu söyledi.

 3.04.2017
ÇMO BAŞKANI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Aksaray ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitelerinde Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleriyle biraraya geldi.

 3.04.2017
ÇMO Başkanı Öğrencilerle Buluştu

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Aksaray ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitelerinde Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleriyle biraraya geldi.

 3.04.2017
ÇMO Almanya’dan Gelen Heyetti Ağırladı

Bozoğlu: Yalnızca ülkemizdeki değil ABD ve Avrupa’daki çevre sorunları, teknolojik gelişmeler ve mevzuat konusundaki süreçleri ve çalışmaları yakından takip ediyoruz.

 29.03.2017
TMMOB’DAN ÇED ÇAĞRISI

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkam Baran Bozoğlu: ÇED bir planlama sürecidir ve planlama kulak tıkayarak veya yok sayarak olmaz. Hep birlikte ülke, toplum ve doğa yararına bir ÇED yönetmeliği hazırlayabileceğimizi her zamankinden daha çok inanıyoruz.

 21.12.2016
BARAN BOZOĞLU: İÇ ANADOLU KURAKLIKLA YÜZLEŞMELİ

ÇMO Başkanı Bozoğlu: Konya, Kayseri, Ankara ve çevre illerin ciddi bir kuraklıkla karşı karşıya kaldığını şimdiden söyleyebiliriz. Zaten veya başka havzalardan su getirilmesi çalışmaları devam ediyor.

 1.11.2016
KALİTESİZ KÖMÜR KALICI HASTALIKLARA NEDEN OLUYOR

Baran Bozoğlu: Kalitesiz yakılan kömür hem yurttaşların yakın bölgelerinde hem de kentin genelinde büyük bir hava kirliliğine ve solunum yolu başta olmak üzere kalıcı birtakım kronik hastalıklara sebep oluyor.

 23.10.2016
TERMİK SANTRAL PROJELERİ ACİLEN SONLANDIRILMALI…

ÇMO Başkanı Bozoğlu: Hali hazırda devam eden ancak yetersiz olan enerji tüketimimizi azaltacak, verimliliği arttıracak ve kayıp ve kaçakları engelleyecek çalışmalar daha fazla desteklenmelidir.

 9.08.2016
ÇED YÖNETMELİĞİ ‘YOK ACİL DÜZENLEME GEREKİYOR

Bozoğlu: Çevre ve Şehircilik Bakanlığını, yatırımcıları, çevre sektörünü, ekolojik krize karşı mücadele eden bütün kişi ve kurumları ekim ayında yapılacak ÇED Çalıştayı’na davet ediyoruz.

 14.07.2016
Toprak Kirliliği Masaya Yatırılacak

ÇMO Başkanı Bozoğlu: Çalıştayın amacı, öncelikle bu kirliliklerin önlenmesi, var olanların giderilmesi için bilimsel ve teknik olarak neler yapılabileceğini görebilmek, Avrupa Birliği’ndeki uygulamaları konuşmak ve Türkiye’de nasıl yapılacağını tartışmaktır…gün

 20.06.2016
Gemi Adı Farklı Zehir Aynı Zehir

ÇEVRE Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, yeni bir Kuito vakası ile karşı karşıya olunduğu belirtilerek, ozon tabakasını incelten maddeler içeren sıvılaştırılmış doğalgaz tankerinin sökülmesinin nisan ve çevre sağlığı açısından büyük tehlike yarattığına dikkat çekti.

 9.06.2016
Kirletmeye Devam...

Baran Bozoğlu: Teklifin yasalaşması durumunda, santrallar çevreyi kirletiyormuş, bacasına filtre takmış takmamış hiç önemi kalmayacak

 6.06.2016
Korkutan Gelecek...

Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Bozoğlu: İklim değişikliği nedeniyle yoğun kuraklık ve yer altı sularının tükeneceği, deniz kıyısındaki alanlarda ise toprak kayıplarının olacağı tahmin ediliyor.

 5.06.2016
Ekolojik Krizle Mücadele Günü

Bozoğlu: Ülkenin Paris Anlaşması’na sahip çıkması, yenilenebilir enerjiye yönelmesi ve güçlü, çözüm odaklı bir Çevre Bakanlığı kurulması gerekiyor...’

 3.06.2016
Kapsamlı Su Kanununa İhtiyaç Var…

ÇMO ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ‘Su Çerçeve Direktiflerine Göre Biyolojik İzleme Çalıştayı’nda Bozoğlu, kapsamlı bir su kanununa ihtiyaç olduğunu söyledi…

 1.06.2016
Başkan Bozoğlu Samsun’da konuşacak...

31 Mayıs-5 Haziran Ekolojik Yıkımla Mücadele haftası kapsamında TMMOB Çevre Mühendisleri Odası birimlerinde etkinlikler düzenleniyor. ÇMO Genel Başkanı Baran Bozoğlu birimlerin etkinliklerine konuşma yapmak üzere katılacak.

 31.05.2016
Bozoğlu, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Ecel ile Görüştü

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu ve  Genel Sekreter Cem Ferda Tunçer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Ecel ile yaptığı görüşmede Bozoğlu, mesleki çalışmalarla ilgili, oda ve bakanlığın iletişim halinde olmasının önemli olduğunu kaydetti.

 26.05.2016
ÇEVBİR ve ÇMO bir araya geldi…

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) ile ÇEVBİR  (Çevre Mühendislik ve Danışmanlık Birliği Derneği) üyeleri, akşam yemeğinde buluştu.

 4.05.2016
KAPSAMLI BİR SU KANUNU ÖNEMLİ VE GEREKLİ

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı`yı ziyarette, geniş kapsamlı bir Su Kanunun önemli oluğunu belirterek,  bu konuda çalışmaları olduğunu söyledi.

 4.05.2016
Santrallere Destek ve Muafiyet Geldi

ANAYASA Mahkemesi’nin 2014 yılında iptal ettiği hükümler, Elektrik Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Teklifi’ne eklenince çevreciler isyan etti.

 26.04.2016
Paris Anlaşması İmzalandı

Paris İklim Zirvesi Birleşmiş Milletler tarafından 2015 Aralık ayında gerçekleştirilmiş ve bu zirveden Kyoto Protokolü’nün süresinin dolduğu 2020 yılının sonrasındaki sürece dair bir anlaşma çıkmıştır. Paris Anlaşması 22 Nisan Uluslararası Yeryüzü Günü’nde New York’ta imzaya açıldı.

 25.04.2016
Uluslararası Yeryüzü Günü

Baran Bozoğlu: Biz ÇMO olarak bu vesile ile bütün meslektaşlarımızla birlikte, her kurum ve kuruluşun, çevrenin ve halk sağlığının korunması, yaşanabilir bir dünya için yapacağı projelere destek vereceğimizi, aynı şekilde kendi bilimsel çalışma ve projelerimizi de kamu yararına sunacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.”

 22.04.2016
HER ŞEYE DEĞİL, YANLIŞ İŞE KARŞIYIZ

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Türk Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin`i ziyarette, ‘Odalar üzerinde her şeye karşı gibi bir imaj var. Biz her şeye karşı değiliz, yanlışı eleştirdiğimiz kadar doğru işleri de dile getiriyoruz` dedi.

 21.04.2016
Su Kanunu Çalışmamız var

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş’ı ziyaretinde, ‘Oda olarak Su Kanunu hakkında kapsamlı çalışma yaptık’ dedi.

 19.04.2016
Büyümeyelim mi?

Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı’nın (TEPAV) 19 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirdiği 10. Bölgesle Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumunda, ‘ÇED’in Ötesine Neden Geçmeliyiz’ başlıklı oturumu yöneten Baran Bozoğlu, Eco IQ dergisine sempozyumla ilgili değerlendirme yazısı kaleme aldı.

 1.04.2016
ÇMO Yeni Başkanını Seçti...

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Genel Kurul ve seçim çalışmasını tamamladı. Seçim sonucu toplanan yeni Yönetim Kurulu,  oy birliği ile Baran Bozoğlu’nu Yönetim Kurulu Başkanlığına seçti.

 22.03.2016
Kırklareli Risk Altında

Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu,19 Mart 2016 Cumartesi günü, Kırklareli AKM’de düzenlenen “Dünya Su Gününde Su Yönetimine Bakış ve Güncel Örnekler’ konulu konferansta; ‘Küresel ısınmanın sebep olduğu deniz seviyesindeki artış, beraberinde getireceği sorunlarla, gelecekte Karadeniz’e kıyısı olan Kırklareli’yi de etkileyecek’ dedi.

 17.03.2016
Sürdürülebilir yaşam için çalışanlar İstanbul’da Buluştu

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi (ÇESAM) Başkanı Baran Bozoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü tarafından düzenlenen ‘Yeşil Sektör 2016` seminerine katılarak, ‘Türkiye‘de çevre yönetim aracı olarak çevresel etki değerlendirme ve güncel örnekler’ konulu sunum yaptı.

 17.02.2016
Yeşil Sektör Buluşuyor…

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü tarafından düzenlenen ‘Yeşil Sektör 2016’ semineri 14-15 Mart  tarihinde, üniversitenin Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 17.02.2016
ÇESAM Başkanı TEPAV’da konuşacak…

ÇESAM Başkanı Baran Bozoğlu, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından bu yıl onuncusu gerçekleştirilecek olan  Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumuna konuşmacı olarak katılacak.

 24.12.2015
Çoğu Zaman Kendimizi Yalnız Hissediyoruz…

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, ÇMO Ankara Şube’nin gerçekleştirdiği genel üye toplantısında, ‘Çoğu zaman kendimizi yalnız hissediyoruz’ dedi.

 24.12.2015
Ankara’nın Havası Alarm Veriyor

Baran Bozoğlu: DSÖ tarafından metreküp başına 50 mikrogram olarak belirlenen partikül madde seviyesi sınır değeri  Sıhhiye’de son bir yıl içinde 199 gün aşıldı. Acil önlemler alınması gerekiyor.

 19.11.2015
Başımız Çok Ağrıyacak...

Bozoğlu: Yazanı uygulatan değil, uygulananı yazılı hale getiren bir düzenleme ile karşı karşıyayız.

 1.11.2015
Mogan Gölünde Skandal Bitmiyor

Baran Bozoğlu: Yolların yapılmasına karşı değiliz ama bunu nereye ve nasıl yaptığınız çok önemli. Burası bir sulak alan ve sulak alanlarda çevresel etkileri azaltmak amacıyla bir koruma bandı olması gerekir.

 31.10.2015
İğneada 20 Milyonu Nasıl Etkileyecek

Bozoğlu: İğneada’nın bulunduğu bölgeden Türkiye’nin içlerine doğal bir hava akımı var. Nükleer santral için yanlış bir ver seçimi.

 27.10.2015
22 Soruda Nükleer Gerçeği

ÇESAM Başkanı Bozoğlu: Bir kaza durumunda İstanbul dahil Türkiye’nin üçte birini barındıran Marmara Bölgesinin tamamı 1. derecede radyoaktif serpinti riski altında.

 20.10.2015
Eymir’de Diplomasi Kaybetti

Baran Bozoğlu: “Her şey bitti diye düşünmemek gerekir. Eymir çeperi ağaçlandırılıncaya kadar mücadelemiz devam edecek.

 12.10.2015
Önce Çevre Sonra WC

Baran Bozoğlu: “Burası Birinci Derece Sit alanı. Güvenpark’ta yapılacak her çalışmanın koruma amaçlı olması gerekir.

 9.10.2015
Bir Günde 520 Ton Atık...

Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu: Atık kaynağında ayrıştırılmalı..

 20.09.2015
Çevre Mühendisleri Odası Haklı Çıktı

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, ÇESAM (Çevre Sorunları Araştırma Merkezi) başkanı Baran Bozoğlu, “Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddetinin Uluslararası Standartlara Göre Maruziyet Limit Değerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetimi” hakkındaki yönetmelik ile ilgili olarak açtıkları iptal davasında, mahkemenin bazı maddelerin iptaline karar verdiğini açıkladı.

 8.09.2015
Gizemli Koku Korkuttu

ÇESAM Başkanı Bozoğlu:  Şu an nedeninin ne olduğunu bulamamak çok geri kalmış bir ülke olduğumuzu gösteriyor.

 27.08.2015
Mogandaki Balıklar Ölüyor

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu: Ölümler normal değil. Her yıl aynı dönemde balıkların ölmesi bunun normal olduğunu göstermez. Balık ölümlerinin başlıca nedeni çevresel kirlilik.

 27.08.2015
Bolu Hopa Gibi Olabilir

Bozoğlu: ‘Felaket yaşanabilir. Ormanlar ve ağaçlar yok edildiği sürece Hopa’daki gibi sel felaketlerin önüne geçilemez. Bolu’da da aynı manzarayla karşı karşıya kalabiliriz.

 17.08.2015
“Maden atıkları Karadeniz’e dökülecek”

ÇEVRE Mühendisleri Odası (ÇMO) Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, maden atıklarının Karadeniz’e dökülmesini kolaylaştıran bir yönetmelik çıkarıldığını söyledi.

 11.08.2015
ABB Samimiyse Kaçak Sarayı ve Ankapark’ı da kapatsın

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ÇESAM Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Bulvarını kapatma kararı ile ilgili olarak, ‘Sayın Gökçek mahkeme kararına gerçekten saygılıysa, kaçak sarayı ve Ankapark’ı da kapatsın’ dedi.

 6.08.2015
Felaket Beklemiyor...

Tuzla’da kezzap üreten fabrikada tank delinince Çevreye zehirli duman yayıldı, vatandaş film gibi seyretti. Bu kazalara karşı önlem ve müdahale yönetmeliği yıllardır yürürlüğe sokulamadı. Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Bozoğlu, ‘Halka acilen maske dağıtılmalı. Kazalara karşı AB’ye uyumlu SEVESO yönetmeliği 2010’da yayınlandı ancak yürürlüğe girmedi’ dedi.

 30.07.2015
Çamur iddiası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi, geçen sene Eymir Gölü ve Mogan Gölü’nün ıslah edilmesi için protokol imzaladı. Protokol kapsamında Mogan Gölü’nün dip çamurunun temizlenmesi planlandı. Ancak Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, Mogan Gölü’nden çıkarılan ve içinde ağır metal de bulunan dip çamurunun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 12 Eylül 1994 yılında ‘botanik park’ ilan ettiği Balıkpınar Köyü 574 nolu parsele döküldüğünü açıkladı. Bozoğlu, alanın Özel Çevre Koruma Alanı olduğunu belirterek, “Buraya çamur boşaltamazlar” dedi.

 27.07.2015
SEL RİSKİ DOĞAR

Geçen yıl Eymir ve Mogan Gölü’nün ıslah edilmesi için imzalanan protokolde, atık su arıtma tesisi yapılmasının planlandığı ortaya çıktı. ÇMO ÇESAM Başkanı Baran Bozoğlu, “Gölbaşı hatta Ankara için sel riski doğar” uyarısı yaptı.

 15.07.2015
Marka Proje

Bozoğlu: Yeşilin içinden geçecek 2 bin 600 kilometrelik bir yolda ÇED uygulanmayacak da nerede uygulanacak?

 7.07.2015
Bozoğlu, Cerattepe için destekte...

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Artvin halkına destek için TBMM’deydi.

 3.07.2015
Bakanı, Müsteşarı ve Genel Müdürü Bölgeye davet ediyorum...

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Çevre Sorunları Araştırma Merkezi (ÇESAM) Başkanı Baran Bozoğlu, Artvin’de yapılmak istenen maden ocağı ile ilgili süreci yakından takip ettiklerini belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Müsteşar Prof Dr Mustafa Öztürk ve Genel Müdür Mustafa Satılmış’ı Artvin Cerattepe’ye davet etti.

 25.05.2015
ÇANAKKALE’DE TERMİK SANTRAL DERDİ BİTMİYOR

Batı Karadeniz ile birlikte termik santral projelerinin en çok yoğunlaştığı bölge olarak dikkat çeken Çanakkale’de iki termik santrale bakanlık tarafından yeniden onay verildi C karîlflar evre ve Şehircilik Bakanlığı, daha önce Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu karüfları mahkemece iptal edilen ve Çanakkale’de kurulması öngörülen iki termik santralle ilgili tekrar ‘olumlu’ kararı verdi. Haklarında ‘ÇED Olumlu’ kararı verilen Karaburun Termik Santrali ithal kömürle çalışırken, Çan2 Termik Santrali ise yerli kömürle çalışacak. Karara tepki gösteren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Baran Bozoğlu, “Projeler çelişkilerle dolu ama onaylandı.

 25.05.2015
Gökçek’ten ÇMO’ya Suç Duyurusu

Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’la ilgili kendisine iftira atıldığı gerekçesiyle beş meslek odası hakkında suç duyurusunda bulundu Kendisi hakkında yalan ve yanlış beyanlarda ve suç duyurusunda bulunulduğu gerekçesi ile savcılığa giden Gökçek, ÇMO hakkında suç duyurusunda bulundu. Diğer Odalar için de aynı duyumu aldıklarını söyleyen ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu, yaptığı kısa açıklamada 26 Ocak Pazartesi günü savcılığa giderek ifade vereceklerini belirterek, ‘İfade vermemizin ardından saat 11.30’da Ankara Adliyesinin önünde yapacağımız basın açıklaması ile savcıya verdiğimiz ifadeyi ve bugüne kadar söylemediklerimizi kamuoyu ile paylaşacağız’ dedi. Yaşanılanların ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ ata sözünü hatırlattığını söyleyen ÇMO Başkanı, ‘Sayın Gökçek görevini yapmak yerine, saldırmayı, kavga ortamı yaratmayı, hedef göstermeyi seçiyor. Demirden korksak trene binmeyiz. Biz bugüne kadar yalnızca hukuka güvendik, hukuk, bilim ve gerçekler çerçevesinde hareket ettik. Alnımız açık, korkumuz yok. Bundan sonra da bilim ve hukuk çizgisinde mücadelemizi sürdüreceğiz’ diye konuştu.

 22.05.2015
Ankara Suyunda Bakkal Hesabı

“Ankara’nın sadece 10 aylık suyu var” TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara’ya içme suyu sağlayan barajlarda hiç yağmur yağmasa hile 1,5 yıl yetecek kadar su bulunduğunu açıklayan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü İrfan Kaya’yı eleştirdi. Her barajda buharlaşma nedeniyle yılda 1 metre (60 milyon metreküp) azalma gerçekleşeceğine dikkati çeken Bozoğlu, “Karla gelen suyun yarısından fazlasını zaten buharlaşmayla kaybediyoruz. Tüm kayıp kaçakları hesaplarsak mevcut yapı içinde bırakın 1,5 yılı, 1 yılı bile göremeyeceğiz. Ankara’nın sadece 10-11 aylık suyu olduğunu söyleyebiliriz” dedi. ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Kış mevsiminin başında olmamıza rağmen yağan yağmur ve karla birlikte barajlarımıza son 1,5 ayda 73 milyon metreküp su geldi. Baraj havzalarına gelen son yağışlarla birlikte doluluk oranı yüzde 31,27 oldu. Bu rakam Ankara’ya hiç yağmur yağmasa bile 1,5 yıl su ihtiyacımızı karşılayacak miktarda” dedi. “Bakkal hesabı yapılmış”

 25.04.2015
Ankara’nın Çöp Vadileri

Ankara’nın bazı ilçelerinde kentsel eli dönüşüm devam ediyor. Bir yanda yeni yapılan yüksek katlı binalara yerleşenler, bir yandan da yıllarca önce Anadolu’nun bir köyünden kopup gelenlerin yaptığı derme çatma gecekondularda hayat mücadelesi verenler. Bazı semtler de var ki son yıllarda Suriye’deki savaştan kaçıp gelenleri ve Güneydoğu’dan göçenleri barındırıyor. Dikmen Vadisi, Çiğdem Mahallesindeki Şirinder, Cevizlidere bu yerlerden bazıları. Bu vadi ve derelerde çadır kuran, boşaltılmış gecekondulara yerleşen göçmenler, çöplerden topladıkları atıkları satarak geçiniyor. Topladıkları çöpleri ev ve çadırlarının yanında biriktiren bu kişiler, işe yaramayan malzemeler ise çevreye bırakıyor. Bu yüzden Dikmen Vadisi ve Şirindere Vadisi adeta çöp tepeleriyle kaplı. Ankara’nın göbeği sayılabilecek İskitler’de de geniş bir alanda çöp yığınları temizlenmeyi bekliyor.

 24.04.2015
Ihlara’da Hassas Plan

Çevre Bakanlığı jeolojik ve tarihi açıdan büyük önem taşıyan Ihlara Vadisi’nin Özel Çevre Koruma Planını tamamladı. Plan vadide büfe, çay bahçesi açılmasına, bazı ağaçların kesilmesine imkân veriyor.

 21.04.2015
Hani Çevreciydik!

AK Parti’nin hükümet programlarında vaat ettikleriyle icraatleri uyuşmuyor.

 21.04.2015
Hani Çevreciydik!

AK Parti’nin hükümet programlarında vaat ettikleriyle icraatleri uyuşmuyor.

 20.04.2015
Bozoğlu Mevzuatı Eleştirdi

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, IREMCON – Uluslararası Çevre Kongresi`nde Çevre Mevzuatlarını anlattığı sunumda, yapılan yanlışlara değindi.

 13.04.2015
Türkiye’nin Sembolü Hangisi

Çevre Mühendisleri Odası Baran Bozoğlu: Akdeniz foku en az bu ülkede yaşayan insanlar kadar buralı.  Şu an yüz civarında sayıyla dünyanın en nadir canlıları arasında yer alıyor. Son derece sevimli, zeki ve ailesine bağlı canlılar foklar.

 9.04.2015
TAZMİNAT DAVASINI ASIL BİZ AÇACAĞIZ

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, düzenlediği basın toplantısında, söküm için İzmir Aliağaya getirilen Kuito adlı gemi ile ilgili son gelişmeyi açıklayarak, ‘‘TAEKin görevlendirdiği İstanbul Denizcilik ve Sörvey şirketi, noterden gönderdiği ihtarname ile ÖGE Gemi Söküm şirketi ile daha önce yaptığı sözleşmeyi, radyasyon kontrolü yapılmadığı gerekçesiyle tek taraflı iptal ettiğini bildirdi` dedi.

 1.04.2015
Göcek’te ÇED ihmal edildi

GÖCEK’te ihaleye çıkarılan 4 koyla ilgili tartışmalar sürerken, ÇED sürecinin ihmal edildiğini savunan çevreciler, “İşletmelerin ekolojik tahribatı hesaplanmadı. ÇED sürecini kitabına uyduruyorlar” iddiasında bulundu.

 27.03.2015
Mera Yanına Atık Sahası

AĞIR METALLER SOFRAYA GELECEK Meraların hemen yanı başında atık sahasının açıldığı Hasanoğlan’dan alınan toprak numunesinde tehlikeli oranda civaya rastlandı. Tesiste ‘geçirimsizlik’ sağlanmadığı için atıkların yeraltı sularına karışacağını ve doğal etkilerle tarım alanlarına taşınacağım belirten ÇESAM Başkam Baran Bozoğlu, ‘Bu ağır metalleri taşıyan besinler hepimizin sofrasın gelecek” uyarısında bulundu.

 25.03.2015
Çifte Soruşturma

Eski Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu: Gökçek hakkında yeni suç duyurusuna gerek yok, zaten onlarca suç duyurumuz var. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), kaçak saray, Ankapark, Ankara Çayı, Eymir Gölü’nün yapılaşmaya açılması, Dikmen Vadisi, İmrahor Vadisi, Mamak Çöplüğü ile ilgili birçok suç duyurumuz var.

 22.03.2015
SAMSUN NEFES ALAMIYOR!

Dünya’nın genel sorunu olan hava kirliği ülkemizde de etkisi gösteriyor. Samsun,Türkiye’de hava kirliliği en yoğun yaşanan ilk üç şehir içine girdi. AB’de ve Dünya Sağlık Örgütü raporlarında; PM 10 denilen kirleticinin günlük ortalamasının 1 yıl içerisinde sadece 35 kez aşılabilmesine izin verilirken Samsun’da geçtiğimiz yıl bu sınır 210 gün aşıldı. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası eski Genel Başkanı Baran Bozoğlu, yaptıkları araştırma sonuçlarının vahim olduğunu belirterek, ‘Hava kirliliği ülkemizin en önemli çevre ve halk sağlığı sorunudur. 21. Yüzyılın ilk çeyreği biterken 90’ların başındaki hava kirliliği problemi kentlerimizde tekrar hortlamıştır. HASTA OLMAMAK İÇİN BİR KISITLAMA YOK Doğalgazın yaygınlaşmasına rağmen bu sorunun tekrar ortaya çıkması ve daha da kritik hale dönüşmesinin ekonomik ve toplumsal sebepleri olduğu bir gerçek. Ülkemizde belirlenen sınır değerler Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği sınır değerlerle uyumlu değildir. Bunun yanında, PM 2,5 gibi akciğer hastalıklarına neden olan kirleticiye dair de herhangi bir kısıtlama mevzuatımızda yer almamaktadır SAMSUN’DA KİRLİLİK SINIRI 210 GÜN AŞILDI AB’de ve Dünya Sağlık Örgütü raporlarında; PM 10 denilen kirleticinin günlük ortalamasının I yıl içerisinde sadece 35 kez aşılabilmesine izin verilmektedir. 35 günden fazla aşılması halinde KİRLİLİK DEĞERLERİNİN ARTMASINA ÖRNEK OLARAK DÜZCE’DE 13 KAT, DENİZLİ DE 4 KAT, SAMSUN’DA 210 GÜN, ANKARA’DA 297 GÜN AŞILDIĞI ÖRNEK GÖSTERİLİYOR. (50 (jg/rrv ) acil önlemler alınması gerekmektedir. Bizim ülkemizde ise bu sınır değer çok daha fazla aşılmaktadır. Buna rağmen herhangi bir önlem alınmamaktadır. Kirlilik değerlerinin artmasına örnek olarak da Düzce’de 13 kat, Denizli’de 4 kat, Samsun’da 210 gün, Ankara’da 297 gün aşıldığını örnek gösterdi.

 18.03.2015
2015 seçim ormanı kuralım

Seçim süresince aday adaylarının dağıtacağı broşürlerin 170 bin ağaca mal olacağını hesapladıklarını belirten Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, partilere çağrıda bulundu: 2015 seçim ormanı kuralım.

 17.03.2015
Yönetmelikler Hukuksuzluğa Uygun Hale Getirildi

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi (ÇESAM) Başkanı Baran Bozoğlu, Çevreci Etkinlikler’in 2. Yılında Çevre Sorunlarına Çözümler Buluşması’nda düzenlenen panelde Türkiye’de yaşanan çevre sorunlarını değerlendirdi.

 17.03.2015
‘Sağlıklı Kent Olmak’ Sempozyumu-14

Ankara Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği Halk Sağlığı Kolu, bu yılki konusu SAĞLIKLI KENT OLMAK-14 şeklinde belirlenen Dr. Nevzat Eren Ulusal Halk Sağlığı Sempozyumu düzenliyor. 21 Mart Cumartesi günü Ankara’da A.Ü. Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda düzenlenecek sempozyumda TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Aratırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu da konuşmacı olarak davet edildi. Sağlıklı Kent Olmak İçin Nasıl Mücadele oturum başlığında konuşacak olan Bozoğlu, Kentsel Çevre Sorunları ve Mücadele Pratikleri konulu sunum yapacak.

 16.03.2015
İyi ki varsınız, İyi ki varız ve hep var olacağız

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti ödül töreninde, çevre haberi dalında Antalya televizyonu VTV’de yayımlanan bir televizyon programı yapımcılarına ödül verdi.

 15.03.2015
Genel seçim için 170 bin ağaç kesilecek

Çevre Mühendisleri Odası, 7 Haziran seçimleri için yapılan çalışmalarda yaklaşık 170 bin ağacın yok olacağını açıkladı. Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu “Her aday adayı, seçim süresince 10 binlerce çok yapraklı broşür dağıtıyor. Bu aday başına bir ton kâğıt harcandığı anlamına geliyor. Türkiye genelinde seçim süresince 10 bin ton kâğıdın harcanacağını hesaplıyoruz. Demek ki 170 bin ağaç, seçim çalışmaları için yok olacak” dedi. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 7 Haziran’da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için açıkladığı takvim 10 Mart’ta başladı. Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, seçimde harcanacak kâğıtlara dikkat çekti. Bozoğlu, aday adaylarının sayısının 10 bini bulduğunu belirterek, “Her aday adayı, seçim süresince en az 100 bin kağıt yaprak tüketiyor. Bu da aday başına bir ton kâğıt harcandığı anlamına geliyor. Türkiye genelinde seçim süresince 10 bin ton kâğıdın harcanacağını hesaplıyoruz. Bir ton kağıt için 17 ağaç kesiliyor. Demek ki 170 bin ağaç, seçim çalışmaları için yok olacak” diye konuştu. ‘Seçim ormanı’ çağrısı Bu hesapta partilerin ve siyaset aktörlerinin hazırlayacağı broşür ve afişlerin yer almadığını vurgulayan Bozoğlu “Bu nedenle çok daha fazla ağacın yok olacağını tahmin etmek güç değil. Bir ağaç, yaklaşık 250 kişiye oksijen sağlar. Her aday 4 bin 250 kişinin oksijen ihtiyacını yok ediyor” diye konuştu. Bozoğlu, seçim sürecinde tüketilen kâğıtlar nedeniyle yok edilen ağaçların telafisi ve doğaya saygı için tüm siyasi partileri işbirliğine davet etti. Bozoğlu, orman alanları büyük zarar gören İstanbul veya Ankara’da, “2015 Genel Seçim Ormanı” oluşturulması çağrısında bulundu.

 9.03.2015
ÇGD’de geçmişe yolculuk

Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi (ÇESAM) Başkanı Baran Bozoğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği’ni (ÇGD) ziyaret etti.

 9.03.2015
Manyas mısınız nesiniz?

Türkiye’nin en önemli doğal parklarından olan Manyas Kuş Cennetinin yanı başına sanayi bölgesi kurulmak isteniyor.

 3.03.2015
Termik santral uğruna foklara ‘hokus pokus’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, termik santral yapımına izin veren Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı’nı revize etti. Ancak bakanlık, yeni planda termik santralın yapılacağı bölgenin foklarının yaşam alanı olduğunu gösteren fok simgesini yok etti Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20 Ağustos 2014’te onayladığı, Çanakkale’nin tüm kuzey kıyı bandında termik santral yapımına izin veren Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı, yasal askı süresinin ardından 16 Şubat tarihinde revize etti. Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, planda yer alan; Çanakkale’nin Biga İlçesine bağlı Karabiga’da tam da Karaburun Termik Santrali’nin yapılacağı yere denk gelen ve o bölgenin Akdeniz foklarının yaşam alanı olduğunu gösteren fok simgesinin, 2015 tarihli plandan çıkarıldığını bildirdi. Bölgeye gizli kamera yerleştiren ODTÜ Akdeniz Foku Araştırma Grubu’nun, Türkiye’de 100’e yakın fok bulunduğunu, bunlardan 4’ünün Karabiga beldesinde yaşadığını tespit ettiğini belirten Bozoğlu, şöyle konuştu: Bakanlık inkar ediyor “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sırf termik santral yapılabilsin diye yazışmalarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın da varlığını kabul ettiği fokların bu bölgede olduğunu inkar ediyor. Bir önceki planda foklar varken, bu yeni planda nasıl olur da kalkar?” dedi. Milliyet’e konuşan Bozoğlu, 2014’te onaylanan planda yer alan; Çanakkale’nin Biga İlçesi’ne bağlı Karabiga’da tam da Karaburun Termik Santrali’nin yapılacağı yere denk gelen ve o bölgenin Akdeniz foklarının yaşam alanı olduğunu gösteren fok simgesinin, 5 ay sonra onaylanan 2015 tarihli plandan kaldırıldığını bildirdi. Bozoğlu, askıda gelen itirazlar üzerine değiştirilen planın H18 Pafta’sından, “yaban hayatı koruma ve geliştirme alanı” anlamına gelen kırmızı hat ve 1. derece arkeolojik SİT alanı ifadelerinin de çıkarıldığını kaydetti. Yönetmeliğe göre 26 Şubat’tan itibaren planda yeniden ilan süreci başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 30 gün süresince planın bu haline yapılan itirazları değerlendirip, düzeltecek ya da reddedecek.

 27.02.2015
Beşikçioğlu’ndan destek…

Tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu, Baran Bozoğlu ile görüşmesinde, ‘Ülkenin böyle insanlara gerçekten ihtiyacı var’ diyerek desteğinin ondan yana olduğunu söyledi.

 27.02.2015
Enerjiyi Verimli Kullanılma Politikası Geliştirilmeli

ÇMO Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı (ÇESAM) Baran Bozoğlu, Mesaj TV’de katıldığı Platform programında, soruları yanıtlarken, enerjinin verimli kullanılmasının önemine dikkati çekti.

 27.02.2015
Hasanoğlan’da Tehlikeli Atık Sahası

Ankara Hasanoğlan’a yapılması planlanan 30 bin 526 ton kapasiteli atık tesisinin bölgelerinde ciddi tehlike yaratacağı endişesi ile TMMOB Çevre Mühendisleri Odasından yardım isteyen Hasanoğlanlıların daveti üzerine ilçeye giden ÇMO Çevre Sorunları Araştırma Merkezi (ÇESAM) Başkanı Bozoğlu ve Ankara Şube yetkilisi çevre Mühendisi Cem Şahin Hasanoğlan’da teknik inceleme yaptı. İlçe merkezine 300 metre uzaklıkta yapılması planlanan atık sahasını gezen Bozoğlu ve Şahin halka hatta belediye meclisi üyelerine dahi verilmeden haber vermeden oluşturulan bölgedeki topraktan numune aldı.

 20.02.2015
VAN`IN HAVASI, SUYU, TOPRAĞI KİRLENİYOR

ÇMO Başkanı Bozoğlu ve Güvenç, Vanlı çevre mühendisleri ile birlikte kentte yaptıkları teknik incelemenin ardından Van‘ın havasının, suyunun ve toprağının giderek kirlendiğini kaydetti. İncelemenin ardından, basın toplantısı düzenleyen Bozoğlu, Van nüfusunun yalnızca yüzde 29‘unun atık sularının arıtıldığını belirterek, ‘Bu geri kalmışlığın somut göstergesidir. Bu sular direk gölü kirletiyor. Bu, Van Gölü‘ne sahip çıkılmadığının, kirlenmesine göz yumulduğunun kanıtıdır. Atık sular arıtılmamakta, derelere, Van Gölü‘ne endüstriyel ve evsel atık sular boşaltılmaya devam edilmektedir‘ dedi.

 20.02.2015
VAN`IN HAVASI, SUYU, TOPRAĞI KİRLENİYOR

ÇMO Başkanı Bozoğlu ve Güvenç, Vanlı çevre mühendisleri ile birlikte kentte yaptıkları teknik incelemenin ardından Van‘ın havasının, suyunun ve toprağının giderek kirlendiğini kaydetti. İncelemenin ardından, basın toplantısı düzenleyen Bozoğlu, Van nüfusunun yalnızca yüzde 29‘unun atık sularının arıtıldığını belirterek, ‘Bu geri kalmışlığın somut göstergesidir. Bu sular direk gölü kirletiyor. Bu, Van Gölü‘ne sahip çıkılmadığının, kirlenmesine göz yumulduğunun kanıtıdır. Atık sular arıtılmamakta, derelere, Van Gölü‘ne endüstriyel ve evsel atık sular boşaltılmaya devam edilmektedir‘ dedi.

 16.02.2015
Keşke Koruyabilseydik

ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu, Milliyet Ankara’dan Ömür Ünver’in sorularını yanıtladı.

 13.02.2015
CHP Ankara İl Başkanına hayırlı olsun ziyareti

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, ikinci Başkan Mert Güvenç, Yönetim Kurulu üyeleri Yeşim Aslanoğlu, Baycan Taşdelen ve Ankara Şube Başkanı Özge Ergen Güvenç, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 13.02.2015
TMMOB susmadı, susmayacak

TMMOB ve bağlı Odalar, AKP Hükümeti tarafından hazırlanan torba yasaya karşı Türkiye‘nin dört bir yanından yürüyüş başlattı. “ÜLKEMİZE, HALKIMIZA VE MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYOR, ANKARA YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ BAŞLATIYORUZ” başlığıyla yola çıkan 50‘ye yakın yerde basın açıklaması yaptı. Sekiz koldan yola çıkan TMMOB üyelerine, Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, 11 Şubat Çarşamba günü Aydın‘dan katıldı. Bozoğlu ve beraberindeki heyet, Aydın‘da ardından da Denizli‘ye geçerek basına ve halka yürüyüş amaçlarını anlattı.

 10.02.2015
Bu Tesisi Bölgemizde İstemiyoruz

Hasanoğlan Çevre Koruma Derneği temsilcileri, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nı ziyaret ederek, yapılması planlanan atık tesisinin bölgelerine zarar vereceği gerekçesiyle istemediklerini dile getirdi ve yardım istedi.

 9.02.2015
TMMOB VE BAĞLI ODALAR ANKARA YÜRÜYOR

TMMOB ve bağlı Odalar, AKP Hükümeti tarafından hazırlanan torba yasaya karşı Türkiye’nin dört bir yanından sekiz koldan yürüyüş başlatıyor. “ÜLKEMİZE, HALKIMIZA VE MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYOR, ANKARA YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ BAŞLATIYORUZ” başlığıyla yola çıkacak olan Oda başkanları 50’ye yakın yerde basın açıklaması yapacak.

 9.02.2015
Yalnızca 55 gün temiz hava soludular

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Kocaeli Şube’de yaptığı basın toplantısında, bölgenin hava kirliliği sorununa değinerek,  ‘Dilovası halkı bir yıl içerisinde sadece 55 gün temiz hava solumuş’ dedi.

 7.02.2015
İKİ YILDA SÖKÜLMESİ PLANLANIYOR

Çevrecilerin itirazına rağmen Kuito söküm için karaya çekildi Çevrecilerin, bünyesinde radyoaktif madde taşıdığı gerekçesiyle Türkiye’ye getirilmesine karşı çıktığı ‘Kuito’ adlı gemi Aliağa’da sökülmek üzere karaya çıkarıldı. Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi’nden yapılan açıklamada ise incelemeler sonucunda gemide radyoaktif maddeye rastlanmadığı iddia edildi. Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, basına yaptığı açıklamada gemide radyoaktif madde araştırmasını Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun (TAEK) yapmasını istediklerini, buna karşın incelemeyi özel ve TAEK’ten yetkili olmayan bir şirket yaptığını kaydetti. Bu büyüklükte bir geminin 5 metre uzaktan incelenmesiyle sağlıklı veri elde edilemeceğini vurgulayan Bozoğlu, ayrıca geminin içindeki petrol borularının da risk yarattığını anlattı. Çevrecilerin de itirazlarına rağmen Kuito adlı gemi, 5 römorkör tarafından İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki, gemi söküm tesislerine çekildi. Gemi burada da karaya oturtuldu. 50 bin ton ağırlığındaki geminin, yaklaşık iki yüda 150 işçi tarafından sökümünün yapılacağı açıklandı.

 4.02.2015
Tiyatro Çevrilmesine İzin Vermeyiz

ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu, 02 Şubat pazartesi günü İzmir Şube Başkanı Helil Kınay ile birlikte İzmir Aliağa`ya giderek, Gemi Söküm Bölgesinde basın açıklaması yaptı. Gemi‘de yaklaşık 2 milyon metre uzunluğunda petrolle kaplanmış, çamur tortusu ile dolu boru yani tehlikeli atık bulunduğunu düşündüklerini söyleyen Bozoğlu, şöyle konuştu: ‘1979 yılında üretilmesi nedeniyle asbest oranının yüksek olduğu öngörülebilmektedir. Öte yandan, PCB içeren elektrik şalt malzemesi, transformatör, kondansatör gibi tehlikeli maddelerinde olduğu bilinmektedir.

 31.01.2015
Durdurun Bu Gemiyi

ÇEVRE Mühendisleri Odası (ÇMO), Türkiye’ye Kuito adında radyoaktif atık yüklü bir geminin gelmekte olduğunu açıkladı. Geminin sökülmek üzere İzmir Aliağa’ya geleceğini söyleyen ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu, yetkililere gemiyi durdurma çağrısı yaptı. ÇMO Başkanı Bozoğlu, Kuito adında günlük 100 bin varil ham petrol işleme ve 1.4 milyon varil depolama kapasitesine sahip devasa büyüklükteki geminin gerekli incelemeler yapılmadan ve izinler alınmadan Angola’dan Türkiye’ye gelmekte olduğunu söyledi. Baran Bozoğlu, geminin yüksek miktarda tehlikeli madde, petrol atığı ve ağır radyoaktif madde içerdiğine dikkat çekti. Büyük bir tehlikenin Türkiye’ye doğru geldiğini belirten Bozoğlu, Türkiye’ye radyoaktif atıkların girmesinin kesinlikle yasak okluğunu söyledi.

 30.01.2015
Bu gemiyi durdurun...

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, içinde radyoaktif atık ve tehlikeli atık olan, Kuito adlı tankerin sökülmek üzere İzmir Aliağa’ya gelmek üzere olduğunu söyledi.

 28.01.2015
Türkiye nefes alamıyor

Türkiye’de hava kirliliği giderek artarken, birçok il tehlike sınırlarını kat kat aştı. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, yaptıkları araştırma sonuçlarının vahim olduğunu belirterek, ‘Hava kirliliği ülkemizin en önemli çevre ve halk sağlığı sorunudur. 21. Yüzyılın ilk çeyreği biterken 90’ların başındaki hava kirliliği problemi kentlerimizde tekrar hortlamıştır. Doğalgazın yaygınlaşmasına rağmen bu sorunun tekrar ortaya çıkması ve daha da kritik hale dönüşmesinin ekonomik ve toplumsal sebepleri olduğu bir gerçektir’ dedi.

 26.01.2015
Gökçek’in demokratlığının göstergesi!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim ve Peyzaj Mimarları Odası Ankara Şube Başkanı Ayşegül Oruçkaptan,  Ankara Adliyesi’ne giderek ifade verdi.

 26.01.2015
Denizli’nin Havası Bozuldu

ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu:  Denizli’de uzun süredir yaşanan hava kirliliği solunduğu herkes tarafından bilinmesine rağmen temiz hava eylem planı hazırlanmamıştır.

 26.01.2015
Rantın Adı Hassas Alan Olacak

Baran Bozoğlu: SİT alanlarında bulunan kaçak yapıların aklanması, rantın ve talanın SİT alanlarına doğru evrilmesi süreci yaşanıyor.

 23.01.2015
AB ülkelerinde olsa yer yerinden oynardı

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Düzce’de düzenlediği basın toplantısında kirlilik değerlerine ilişkin rakamları paylaştı ve bu değerlerin AB ülkelerinde olması durumunda acil önlem alınacağını ifade etti.

 14.01.2015
Çed Raporlarına Onay Var Bilim Yok

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu: ÇED raporlarını onaylayan bakanlıkta program yok, programdan anlayacak personel yok. Onaylanan ÇED’lerin hepsi sanal ve bilim dışı.

 13.01.2015
469 ÇED Raporuna Zoraki Onay Verdi

Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu : Bakanlığın merkez teşkilatı ve il müdürlüklerinde modelleme programı kesinlikle bulunmuyor.

 13.01.2015
Kıbrıs En Fazla Etkilenecek Bölgeler Arasında...

Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu Akkuya’ya yapılması planlanan nükleer santralle ilgili olarak konuştuğu Kıbrıs KANAL SİM TV’de: Kıbrıs, en fazla etkilenecek bölgeler arasında’ dedi.

 12.01.2015
Yargı ÇED’i Görmedi

3.Havalimanı hakkında verilen karar için temyize gideceklerini söyleyen ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu, ‘Çevre Yasası’nda ve ÇED yönetmeliğinde ÇED olumlu kararı olmadan ihale yapılamaz denmesine rağmen ÇED olumlu belgesi, ihaleden hemen sonra alınmış’ dedi.

 9.01.2015
Eymir’in Kaderi Kayvehanede Tartışıldı

Bozoğlu: Üst plan yokken nasıl proje yapılacak? Burası ağaçlandırılacak alan olarak geçiyor. Bölgenin yapılaşmaya değil, ağaçlandırılmaya ihtiyacı var.

 5.01.2015
Havamız her dilde kirli...

Bozoğlu: Türkiye’nin AB’ye taahhüdü var, ‘Limit değeri 50’ye düşüreceğim’ diye. Ama her şeyden önce kendi halkımıza taahhüdümüzün olması lazım.

 30.12.2014
Nevşehir’in havası kirli

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu: Türkiye’ deki hava kirliliğinin temel nedeni kömür kullanımı ve yanlış kentleşme politikaları.

 30.12.2014
BANDIRMA DA ÇEVRE DÜZENİ PLANI ÇALIŞTAYI

Bozoğlu: Sanayi yatırımlarından dolayı Marmara Denizi ndeki balık popülâsyonu ve Avrupa Konseyi tarafından A Sınıf diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Milli Parkı da olumsuz yönde etkilenecek.

 30.12.2014
Balıklar Oksijensizlikten ölüyor

ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu: Manyas Gölündeki kitlesel balık ölümleri oksijen yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. İlgili kurumların bir an önce Manyas Gölünün yer altı ve yerüstü sularının inceleyerek hidrografilerini çekmelidir.

 29.12.2014
Bozoğlu: ÇED’lerde her şey sanal

Çanakkale Karabiga’da, termik santral yapılması planlanan bölgelerde teknik incelemerde bulunan ÇMO Başkanı Bozoğlu, ‘ÇED’lerde her şey sanal’ dedi.

 26.12.2014
Karakent Göleti, yanlış proje

Çevre Mühendisleri Odası Burdur’da sıkça gündeme gelen Burdur Gölü çevresine yapılan sulama yatırımları hakkındaki gölet yapımları tartışmasına katılarak DSİ’nin yapımı planladığı Karakent Göleti projesine karşı çıktı.

 24.12.2014
Kentler zehir soluyor

TMMOB Çevre Mühendsileri Odası Başkanı Baran Bozoğlu: Türkiye’deki hava kirliliğinin temel nedeni kömür kullanımı ve yanlış kentleşme politikaları.

 23.12.2014
Bakanlık mı ‘dayı başı’ mı

Çevre mühendislerinin dahi özel sektörde danışmanlık yapabilmeleri için “çevre görevlisi” belgesi alması zorunluluğu getiren bakanlık, sertifika verme yetkisini de kendi bünyesindeki vakfın “tekeline” verdi. Belgesi olmayan mühendisler bakanlık müsteşarı Mustafa Öztürk’ün başkan olduğu Türkiye Çevre Koruma Vakfı’ndan “çevre görevlisi sertifikası”almak zorunda.

 22.12.2014
DOĞA HUKUKSUZCA KATLEDİLİYOR

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu,  Phaselis’te düzenlediği basın toplantısında yürütülen projeler nedeniyle açılan davaların dikkate alınmadığını eleştirerek, ‘Doğa hukuksuzca katlediliyor. Türkiye’nin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan birçok bölge çeşitli projelerle yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya’ dedi.

 22.12.2014
Mücadele gücünüzden çok etkilendim

Uzun zamandır yürüttüğü teknik inceleme gezisi kapsamında Alakır’da yapılmak istenen HES bölgesini de ziyaret eden TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, vadide yaşayan Tuğba ve Birhan’la da görüştü.

 22.12.2014
Aynı zamanda Halk Sağlığı Uzmanı gibi düşünmeliyiz

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) çevre mühendisliği bölümü öğrencilerine verdiği seminerde mesleğin önemine değinerek, ‘Hepimiz aynı zamanda halk sağlığı uzmanı gibi düşünmek ve davranmak zorundayız’ dedi.

 17.12.2014
PROJE HEMEN İPTAL EDİLMELİ

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Eymir Gölü çevresinin imara açılması planları ile ilgili son gelişmeleri anlattığı basın toplantısı düzenledi.

 17.12.2014
1.Derece SİT Alanı İlan edilmesi Gerekiyor

ÇMO Başkanı Bozoğlu, Munzur vadisinde, baraj ve HES yapılması planlanan bölgelerde incelemelerde bulundu. Bir süredir yürüttüğü teknik ziyaretler kapsamında Tunceli’ye giden Bozoğlu, baraj ve hes yapılması planlanan bölgelerde teknik incelemenin ardından Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içinde yer alan Halvori Gözeleri’nde basın açıklaması yaptı.

 17.12.2014
Munzur Vadisi 1. derece sit alanı olmalıdır

ÇMO Başkanı Bozoğlu: Bunca zamandır hukuksuz davranan bakanlığın artık bu bölgeye hassas davranması lazım. Arkeolog, biyolog, çevre mühendislerinden, bilim çevrelerinden tarafsız ve bağımsız kişiler tarafından bir ekip kurmalı buraya dair inceleme başlatılmalıdır.

 17.12.2014
Eymir’de süreç hızlandı

Bozoğlu: Bölgenin imara açılması süreci hızlı bir şekilde devam ettirilmektedir. ÇED başvuru dosyası yapılmasının anlamı, önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde halkın katılım toplantısı yapılacağıdır.

 11.12.2014
Çevre Görevlisi ifadesi kaldırılsın

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Baltayı ziyaretinde, Çevre Kanunundaki Çevre görevlisi ifadesinin kaldırılmasını istedi.

 10.12.2014
Olmayan elektriği taşımak için ağaç kesiliyor

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Bartın’ın Saraylı köyündeki ağaç katliamı yapılan bölgeye ziyaretinde, ‘ÇED inceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısında daha önce ÇED süreci durdurulmuş olan bir termik santral projesine, iletim hattı yapmaya başlamak kamu kaynaklarının yanlış kullanıldığının da göstergesidir’ dedi.

 10.12.2014
Hukuk Yoksa Bilim, Mühendislik işe yaramaz

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Türkiye Barolar Birliğinde düzenlenen basın toplantısında sorulan bir soru üzerine, ‘Hukukun olmadığı durumda bizim mühendislik bilgilerimizin bilimsel verilerin önemi kalmıyor’ dedi.

 9.12.2014
Halkın Talebi Dikkate Alınmalı

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Bartın’ın Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin, ” Çevre sorunlarının çözümünde yerel yönetimler ve halkın talepleri, kaygıları karar sürecinin temeli olmalıdır” dedi.

 9.12.2014
Akkuyu Nükleer Santrali ÇED’i Onaylandı

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu yapılacak olan Akkuyu Nükleer Santralinin bir kaza sonucunda çevreye yayacağı tehlikeyle ilgili olarak yaptıkları bilimsel araştırmayı Kıbrıs Postası’na anlattı.

 2.12.2014
Akkuyuya çed onayı

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanan Akkuyu Nükleer Santrali ÇED raporunun iptali için dava açacaklarını söyledi. Milliyet’e açıklama yapan Bozoğlu, raporda atık yönetimiyle ilgili bir şey olmadığını savundu. Santralde kullanılacak uranyum çubuklarının 5 – 7 yıl arası soğutma için Türkiye’de kalacağını belirten Bozoğlu, “Tesiste bu atıklar bekliyor olacak. Taşınma süreci karadan ya da denizden, Türkiye’nin çeperlerinden olacak” dedi.

 28.11.2014
ÇED YÖNETMELİĞİ BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİRİLDİ

Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, bir kaza değiştirilen yönetmelikle AKP’nin çevre katliamlarına devam edeceğini kamuoyuna duyurduğunu söyledi. Bozoğlu, ‘Yeni yönetmelikle bir yandan yaban hayvanlarının yaşam alanları yok edilirken bir yandan da projelerin canlılar üzerine etkisinin araştırılması istenmiyor. Yeni yönetmelik sonrasında daha çok yaban domuzu kente inecektir. Anayasa Mahkemesi kararları hiçe sayılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Benim için kanunlar değil, hukuk önemli” demişti. Bu sözler, vücut bulmuştur’ dedi.

 24.11.2014
Bu kapasitede HES için bu kıyım mantıklı değil

Bozoğlu, hafta sonu Arhavi’de, mahkemenin hileli olduğu gerekçesiyle ÇED raporunu iptal ettiği Kavak HES projesini inceledi. Uzun yıllardır bölgelerindeki çevre katliamına karşı mücadele eden Arhavi Doğa Koruma Platformu üyeleri ile Cihani’deki HES Direniş Çadırında biraraya gelen ÇMO Başkanı, sorunu onların ağzından dinledi.  Köy halkından HES sorunlarını ve HES’e neden karşı olduklarını dinleyen Bozoğlu şöyle konuştu:

 19.11.2014
Gökçek burayı rant alanı yapmayı planlıyor

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Ulusal Kanal’da haber programında, Dikmen Vadisi’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istediğini yapamadığını belirterek, ‘Sayın Gökçek şimdi bu alana şirketleri sokarak sorundan kurtulmayı planlıyor’ dedi.

 18.11.2014
Hükümetin projeleri “çılgınlığı” nedeniyle ciddiye alınmadı!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, İTÜ’de TMMOB Şehir Plancıları Odası Tarafından düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 38. Kolokyumu Kentlerin Geleceği toplantısında, Hükümetin çığın projelerinden örnekler vererek, ‘Projelerin açıklanması 2011 Genel Seçimleri öncesinde olduğu için birçok kesim tarafından sadece seçim vaadi olarak algılandı.

 12.11.2014
Bozoğlu Eymir’de yaşanan hukuksuzlukları milletvekillerine anlattı

Mogan Gölü ile birlikte Ankara’nın önemli doğal gölü olan Eymir Gölü’nün yok olmaması için çalışmalar sürüyor.  Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu,  düzenlediği basın toplantısı ve basın açıklaması ile 1. Derece Doğal Sit alanı olan, yüzlerce kuş türünü, bitki ve hayvan türünü ekosisteminde barındıran Eymir Gölü kuzeyine yapılması planlanan otel projesi konusunu gündeme getirmişti.

 12.11.2014
ENERJİ VE HUKUK SEMPOZYUMU

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Türkiye Barolar Birliği tarafından 14-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Enerji ve Hukuk konulu sempozyumda Enerji ve Çevre konusunda konuşma yapacak. ÇMO Başkanı Bozoğlu’nun, 14 Kasım’da öğleden sonraki oturumda konuşacağı sempozyuma bütün üyeler ve çevre mühendisleri davetlidir.

 10.11.2014
Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kaçak sarayda oturuyor

Kolin Şirketler Grubu tarafından Soma Yırca köyünde yapılmak istenen termik santral için 6 bin zeytin ağacının kesilmesi nedeniyle, TMMOB sözcüsü ve ÇMO adına Ziraat Mühendisleri Odası ile birlikte köye giden Bozoğlu, muhtar Mustafa Akın ve köylülerle bir araya geldi,  zeytin fidanı dikti.

 23.10.2014
SUYUMUZ AZ ÜSTELİK DE KİRLİ

22 Ekimde Bursada gerçekleştirilen Geçmişten Günümüze Nilüfer Çayı Paneli ‘nde konuşan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, özellikle su kıtlığı ve kirliliği hakkında söyledikleriyle dikkatleri çekti.

 22.10.2014
TMMOB 60 Yaşında

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, TMMOB 60. yaş kutlamaları çerçevesinde düzenlenen konferansta, Türkiye’de Su Yönetimi ve Güncel Sorunlar’ı anlattı.

 15.10.2014
TOPLUMDA ÇEVRE BİLİNCİ VAR DİYEMEM

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Köy-Koop Gazetesi, Köy-Koop Haber‘in iklim değişikliği, çevre sorunları ve çözüm yolları, ÇMO çalışmaları ve STK‘lar ile ilişkiler hakkındaki sorularını yanıtladı.

 14.10.2014
Geçmişten Geleceğe Nilüfer Çayı”

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlunun da konuşma yapacağı Geçmişten Günümüze Nilüfer Çayı Paneli 22 Ekimde Bursa`da gerçekleştirilecek.

 13.10.2014
Greenpeace Ziyareti

Greenpeace İklim Değişikliği ve Enerji Kampanya Sorumlusu Devin Bahceci, ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu’nu ziyaret etti.

 23.09.2014
Bozcaada için Plan Mahkeme Yolunda

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Bozcaada halkına çağrıda bulunarak, “Olaya ‘Arsam değerlenecek’ gözüyle bakmayın, plana tepki verin” dedi.

 17.09.2014
Dünya Ozon Gününde Tablo İç Karartıyor

ÇMO Başkanı Bozoğlu: Ozon tabakasının incelmesine yönelik bir yönetmelik var ancak ülkemizde bu yönetmelik kapsamında herhangi bir denetim ve yaptırım uygulanmıyor.

 13.09.2014
TUZ GÖLÜ ÖLÜYOR

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Tuz Gölü’nün yeni üretim alanı olarak belirlenen sahasında basın toplantısı düzenleyerek, Tuz Gölü’nün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, bilim dışı tekniklerle göldeki su gözeneklerinin kapatıldığını anlattı.

 9.09.2014
ANKARA SUYUNDAKİ KİRLİLİK HAKKINDA BASIN TOPLANTISI

ÇMO Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu: Ankara’nın sularında kir akıyor. Günde 1 milyon 280 bin metreküp su harcayan Ankaralıların kullandığı suyun 380 bin metreküpü Kızılırmak’tan geliyor. Sağlık Bakanlığı, Orman Bakanlığı, ASKİ musluktan su içmeyip damacana su kullanırken musluk sularının temiz olduğunu nasıl iddia eder?

 9.09.2014
PROJELERDE ÇED RAPORU ESNEKLİĞİ

Bozoğlu: Taslak düzenlemede 500 dairenin üzerindeki toplu konut projeleri için sadece Proje Tanıtım Dosyası verilecek. Böylece 500 konutun altındaki tüm projeler için ÇED muafiyeti tanınmış olacak.

 9.09.2014
2 Bin konutun üzerindeki projelerden ÇED raporu istenmeyecek

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu: Yeni düzenlemede hem şehir hastaneleri hem de 2 binin üzerindeki toplu konut projeleri için zorunluluk kaldırılıyor, bu projeler için bakanlığın uygun görmesi halinde ÇED istenecek.

 8.09.2014
Termik Santral İddiası

ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu: Ankara’nın göbeğine 2 büyük doğalgaz çevrim santrali kurulması düşünülürken bu konuda halka bilgi verilmedi. Biz, bu bilgiye İngilizce hazırlanan raporlardan ulaştık. Bu konu, halkın gözünden kaçırılıyor.

 8.09.2014
Bu Hastaneler Hasta Edecek

Bozoğlu, Bu zehirli gazın şehir merkezinde, yoğun nüfusun olduğu bölgelerde atmosfere verilmesine dair çevresel etkilerinin değerlendirilmesini engellemek hangi vicdana sığmaktadır?

 8.09.2014
Esnek ÇED

Bozoğlu: Taslak düzenlemede ise 500 dairenin üzerindeki toplu konut projeleri için sadece Proje Tanıtım Dosyası verilecek. Böylece 500 konutun altındaki tüm projeler için ÇED muafiyeti tanınmış olacak.

 8.09.2014
Gökçek tweet atmayı bırakıp bilimsel verilerle ilgilensin

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara Tabip Odası, Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in popülist politikalardan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, ‘Sayın Göçek tweet atmakla zaman kaybedeceğine arama motorlarından ilgili sitelere girip araştırma yapsa daha bilimsel verilere ulaşır’ dedi.

 3.09.2014
Maden atıkları denizi mi boylayacak

Baran Bozoğlu, Maden Atıkları Taslağı’ndaki düzenlemeyle ilgili, ‘Bu kadar geniş coğrafi alanımız varken bu yola girilmesi düşündürücü’ dedi.

 2.09.2014
Biz kamu yararına tarafız…

Türkiye’nin 80. partisi olarak kurulan Merkez Parti ( MEP) Genel Başkan Yardımcıları, ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu’nu makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Abdurrahim Karslı başkanlığında, 2011 yılında hazırlıklarına başlanan ve Türkiye’nin 80. Partisi olarak kurulan MEP Genel Başkan Yardımcıları Metin Hacımustafaoğlu, Hasan Macit, Yaşar Asiler ve Savaş Karabali, parti tüzüklerini ve çalışmalarını anlatmak üzere Baran Bozoğlu ile görüştü.

 29.08.2014
Ankara Çayı’nda ağır metal kirliliği

Bozoğlu: Nüfusun yoğun olduğu bölgelerle çayın direkt teması var. Belediye temizlemek için çözüm üretmek yerine, üzerini betonla kapatarak önlem alıyor.

 25.08.2014
ATIK DENİZİ

Bozoğlu: Uluslararası literatürde atıkların etkilerinin ne olacağına dair somut bilgi henüz yok.

 19.08.2014
Kiralanacak...

AB’nin isteği ile hazırlanan yeni su taslağına göre akarsular 29 yıllığına özel şirketlere kiralanabilecek

 15.08.2014
PLANA GÖRE PROJE DEĞİL PROJEYE GÖRE PLAN’

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Eptisa Mühendislik AB proje sorumlusu Çevre Mühendisi Burcu Aras’ın ziyaretinde, bugüne kadarki projelerde çevrenin dikkate alınmadığını belirterek, ‘Plana göre proje değil projeye göre plan yapılıyor’ dedi

 7.08.2014
‘İvedi Yargılama’ tehlikesi...

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, nükleer atıklardan, depreme, nükleer kazadan, sosyal etkilere birçok alanla ilgili, bazen binlerce sayfa tutan ÇED  raporlarının, 30 gün içinde okunup yorumlanarak dava açılması ve ayrıca İdare Mahkemelerine de davalı idareden savunma istemek için 7 gün süre tanınması, gelen cevabın da yine 30 içinde değerlendirilmesi şeklindeki yeni ‘İvedi Yargılama’ düzenlemesini eleştirdi.

 7.08.2014
Kuraklık alarmı

Konya’da yaşanan hidrojeolojik kuraklık açıklamasının ardından kuraklığın  ciddi riskler oluştuğunu belirten Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, su havzalarının, orman alanların korunması için tüm bakanlıkların ve yerel yönetimlerin acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

 25.07.2014
SU KRİZİ YAŞANACAK

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, 3. havalimanı inşaatı nedeniyle 70 göletin denize karıştırıldığını ve 8 derenin kurutulduğunu iddia ederek, “2.5 milyon ağaç katledilmişken yağmur beklemek boşuna. Ciddi su krizi yaşanacak” uyarısında bulundu. 

 22.07.2014
ANKAPARK’A DURDURMA

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilen hayvanat bahçesinin yerine yapılmasına başlanılan ANKAPARK’a Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 18.07.2014
ODTÜ’YÜ İKİYE BÖLECEK

BOZOĞLU: AOÇ’yi yok ediyorsunuz, yapılaşmaya açıyorsunuz. Üstüne gidip bir de Eymir’i yapılaşmaya açıyorsunuz..

 10.07.2014
‘NÜKLEER SANTRAL ESKİ BİR TEKNOLOJİ’

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Evrensel Gazetesi’ne verdiği röportajda, Türkiye’de nükleer santraller yapılması isteğini eleştirerek, ‘Nükleer Santral, yeni bir teknolojiymiş  gibi gösteriliyor oysa çalışma sistemi olarak eski bir teknoloji’ dedi.

 26.06.2014
BİR MESLEKTAŞIMIZI DAHA KAYBETTİK!

Manisa‘da Dericiler Sitesi’ne ait atıksu arıtma tesisinde havuzdaki motoru tamir etmeye çalışan çevre mühendisi Muhammed Nurdelen ile  iki işçi, 5 metrelik içi su ve balçık dolu havuza düşerek yaşamını yitirdi.

 4.06.2014
MİLLİYET GAZETESİ VE DÜNYA GAZETESİNE ZİYARET

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu, ÇMO`nun kuruluş yıldönümünde startı verilen #SomaKanunu kampanyası kapsamında Milliyet ve Dünya gazetelerinin Ankara Temsilcilerini ziyaret etti.

 10.04.2014
ÇED KAMU SPOTU

Bozoğlu: Kamu spotu, Bakanlığın yaptıklarıyla, söylemlerinin çelişkilerini daha da ortaya çıkarıyor

 28.02.2014
Türkiye‘de Çevre Yönetimi, ÇED Süreci ve Güncel Çevre Sorunları Paneli

Balıkesir Üniversitesi Çevre Bilimleri Kulübü‘nün düzenlediği “Türkiye‘de Çevre Yönetimi, ÇED Süreci ve Güncel Çevre Sorunları” başlıklı paneline katılan ÇMO Başkanı Bozoğlu, öğrenciler tarafından kapıda karşılandı. Katılımın yoğun olduğu ve süre ilerledikçe katılımcı sayısının arttığı panelde, üç saate yakın ara vermeksizin konuşan Bozoğlu, ‘Gerçeklerin gizlendiği bir ortamda, yorulmadan, bıkmadan her alanda sorunları dile getirmeliyiz ki, tarihe müdahale edebilelim. Herkesin yaşamında topluma katkı verebileceği alanlar vardır. Bana, yıllık izin alınıp o kadar yol çekip panelde konuşmacı olunur mu diyen değerli arkadaşlarıma önerimdir` diye konuştu.

 28.02.2014
KOSOVA MİLLETVEKİLLERİNDEN ZİYARET

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının konuğu  olarak Türkiye`de bulunan, ezan ve çan seslerinin gürültü kapsamına girip girmediği hususunda Türkiye`deki mevzuatı ve uygulamaları inceleyecek olan Kosova heyeti,  28 Şubat Cuma günü  Çevre Mühendisleri Odasını ziyaret etti.

 13.02.2014
ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞARINA ZİYARET

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO)  Yönetim Kurulu Başkanı  Baran BOZOĞLU, Çevre Görevlisi Yönetmeliği‘ni görüşmek üzere, 12 Şubat Çarşamba günü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK‘ü makamında ziyaret etti.

 30.01.2014
İSKİ GENEL MÜDÜRÜ ZİYARETİ

ÇMO Yönetim Kurulu Başkanı Baran BOZOĞLU, İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet DEMİR‘i makamında ziyaret etti. İstanbul‘un su yönetimi ve çevre mühendisliği istihdamının masaya yatırıldığı ziyarette, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı gibi projelere dair, Bozoğlu görüşleri dile getirdi. İSKİ‘nin yaptığı projelerin önemli olduğunu vurgulayan Bozoğlu, üst ölçekli politikaların bu çalışmaları anlamsızlaştırabildiğini belirterek, 3. Havalimanı‘nın yer seçiminin ve Kanal İstanbul Projesi‘nin İstanbul‘un ekosistemini tahrip edeceğini ve su krizini geri dönülmez kılacağını vurguladı.

 29.01.2014
İSTANBUL İL ÇEVRE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRÜ ZİYARETİ

29 Ocak 2014 Çarşamba günü ÇMO Başkanı Baran BOZOĞLU yeni göreve başlayan İstanbul İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürü H. Mehmet GÜNER‘i ziyaret etti. Ziyarette, Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik kapsamındaki sorunların yanı sıra,İstanbul‘un çevre sorunları, Polonezköy, Ataköy, 3. Havalimanı konuları da dile getirildi. Çevre Mühendislerinin ve çevre danışmanlık firmalarının yönetmelikle ciddi sorunlar yaşadıkları vurgulanarak, İl Müdürlüğünün Bakanlığı yönetmeliği değiştirmeye yönelik teşvik etmesinin önemi vurgulandı.

 24.01.2014
ÇED GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇMO’YA ZİYARET

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin Ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış Ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Tanas ÇMO Genel Merkezini ziyaret etti. Toplantıda, çevre sorunlarının yanı sıra yeni “Çevre Görevlisi” yönetmeliği de tartışıldı.

Dr. Baran Bozoğlu TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı © 2019

Menü

Sosyal Medya Hesaplarımız